Direct naar de inhoud.

Hoe werkt de selectieprocedure van Vestal VGM?

Vestal VGM verhuurt woningen voor particuliere beleggers. Vanwege de vele aanmeldingen per woning, werken wij met een selectieprocedure. Graag leggen we je uit waarom wij werken met deze procedure. Daarnaast leggen wij in eenvoudige stappen uit hoe de selectieprocedure in zijn werk gaat.

Inschrijven bij Vestal VGM
Om opgenomen te worden in de selectie voor een huurwoning vragen wij geïnteresseerden om zich in te schrijven bij Vestal VGM. Voor het aanmaken van het zoekprofiel en de beoordeling van de inschrijving door onze medewerkers vragen wij eenmalig een bedrag van €20,-.

Beoordeling van uw inschrijving
Om in aanmerking te komen voor een huurwoning bij Vestal VGM controleren wij jouw inkomen. Naast een controle van het inkomen vindt er een kredietcheck plaats. Kandidaten met een BKR registratie zijn helaas niet kredietwaardig om een woning te huren bij Vestal VGM. Dit kan komen doordat er sprake is van schulden, faillissement of andere niet op tijd voldane verplichtingen.

Daarnaast wordt er gekeken of de huurkandidaat een contract heeft voor onbepaalde tijd. Geen contact voor onbepaalde tijd? Dan vragen wij om een borgsteller. Deze persoon voldoet wel aan de gestelde inkomensnorm (het bruto maandsalaris bedraagt minimaal twee keer de totale huur).

Vestal VGM verhuurt woningen voor vastgoedeigenaren. Voor onze opdrachtgevers is het belangrijk om de woning te verhuren aan een kandidaat met zekerheden. Door de beoordeling van de inschrijving bieden wij de  verhuurder de zekerheid dat aan de financiële lasten kan worden voldaan.

Wanneer je een woning wilt huren via Vestal VGM stellen wij een aantal inkomensvoorwaarden.  Allereerst de inkomensnorm, hierbij moet je brutoloon inclusief vakantiegeld 3,5 tot 4 keer de kale huurprijs van de huurwoning zijn. Daarnaast wordt het inkomen van een partner voor 50% meegenomen en wordt er 10% van een eigen vermogen meegerekend. De inkomens worden per individueel geval beoordeeld. Heb je geen vast contract? Regel dan een borgsteller die garant staat. Tot slot mag je als verhuurder bij Vestal VGM geen negatieve codering hebben bij de BKR.

De selectieprocedure bij Vestal VGM

Nadat je je bij ons hebt ingeschreven en de benodigde stukken hebt aangeleverd kun je reageren op de woning waarin je interesse hebt. Vervolgens word je meegenomen met de selectieronde.

Op basis van de aangeleverde stukken kijken wij of het inkomen voldoende is vergeleken met de huurprijs. Uiteraard wordt hierbij ook gekeken of de huurkandidaat recht heeft op huursubsidie of dat de huurprijs van de woning boven de subsidiegrens is aangeboden.

Bij de selectie wordt gekeken naar de gezinssituatie en de leeftijd van de huurkandidaten. Bij Vestal VGM worden diverse type woningen verhuurd. Bij enkele complexen wordt er naar de maximum of minimum leeftijd gekeken tijdens de selectieprocedure. Ook wordt er bij de selectieprocedure gekeken of de huurkandidaten huisdieren hebben en of dit is toegestaan in de aangeboden woning.

Kom je in aanmerking voor een bezichtiging? Dan nodigen wij je uit voor een bezichtiging. Na het maken van een afspraak ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging. Tijdens de bezichtiging krijg je de tijd om de woning te bekijken en eventuele vragen te stellen.

Door de grote belangstelling voor onze huurwoningen worden er altijd meerdere kandidaten uitgenodigd voor een bezichtiging. Uiteraard heeft iedereen een individuele afspraak. Voor de bezichtiging staat ongeveer 15 minuten ingepland.  Na afloop van de bezichtiging kan je aangeven of je interesse in de woning hebt. Binnen enkele dagen laten we aan je weten of je de woning mag gaan huren.