Direct naar de inhoud.

Wonen in Assen

In de provincie Drenthe is de stad Assen gelegen. Deze stad ken je misschien wel van het TT-circuit. Naast dit drukke circuit biedt Assen ook veel rust en ruimte. In deze blog vertellen onze vastgoedconsulenten waarom wonen in Assen zo leuk is en wat er allemaal te beleven is.

Welke voorzieningen biedt Assen?

Assen heeft een uitgebreid centrum met verschillende winkels en eetgelegenheden. Denk aan winkels als Only, HEMA, H&M en Rituals. Het gezellige winkelgebied biedt winkels voor iedereen. Na het shoppen een kop koffie of een lekkere lunch? Er zijn tal van lunchrooms en cafés waar je hiervoor terecht kan. Een taartje van de bakker? Ook die vind je in het centrum van Assen.

Van een panini van Bakker Bart tot dineren bij Restaurant Touché. Assen biedt verschillende eetgelegenheden. Zo kan je genieten van de Italiaanse, Aziatische, Franse en Balkan keuken. In de zomer staat het vol met terrassen om heerlijk te borrelen en daarna de uitgaansgelegenheden op te zoeken.

Ben je toe aan een knipbeurt of een schoonheidsbehandeling? Assen heeft tal van kapsalons en schoonheidssalons. Even een dag tot rust komen is dan ook geen probleem.

DNK is het cultuurcentrum van Assen en ligt aan de kop van de Vaart. Het is een erg modern gebouw waar zich een theater, bioscoop en bibliotheek bevinden. In Assen bevinden zich ook het Drents Museum en het Drents Archief. Deze drie culturele trekpleisters vormen samen het culturele kwartier van Assen.

De leukste evenementen in Assen!

Het bekendste evenement van Assen is de TT. Het hele jaar wordt daar naar uitgekeken. Het laatste weekend van juni komen motoren van over de hele wereld naar Assen voor het TT Circuit. In de week voor deze wedstrijd wordt het TT Festival gehouden in Assen. Op het circuit in Assen is ook elk jaar het Truckstar Festival, waar vrachtwagenliefhebbers allerlei vrachtwagens kunnen bekijken.

Bevrijdingsfestival Drenthe wordt ook elk jaar in Assen georganiseerd. En er vindt een internationaal Filmfestival plaats. Assen heeft meerdere culturele festivals in het jaar. Kortom, Assen biedt veel mogelijkheden!

Ben je op zoek naar een woning in Assen? Schrijf je dan in via onze website!

< Terug naar nieuws