Direct naar de inhoud.

Wonen in Veendam

Op een half uurtje rijden van Groningen vind je het gezellige stadje Veendam. Het is ideaal ruim wonen nabij Groningen. En er is een goede treinverbinding naar Groningen. Wat er zo leuk is aan wonen in Veendam? Wij vertellen het je in deze blog!

Welke voorzieningen biedt Veendam?

Veendam heeft een gezellig centrum om te winkelen. Ketens zoals HEMA en Ziengs zijn te vinden in Veendam. Naast een winkelstraat zijn er maar liefst twee overdekte winkelcentra. Voor een lekkere lunch, een heerlijk diner, kopje koffie of een drankje op het terras kan je ook terecht in het centrum. Op vrijdag staat de Belg met een kraam in Veendam voor de lekkerste Vlaamse Friet.

Van een broodje bij Bakker Bart tot een drankje op het terras bij Parkzicht en van een heerlijk diner bij de pizzeria tot een kopje koffie bij de HEMA het is allemaal mogelijk in Veendam. Het terras van Parkzicht is ideaal om heerlijk te borrelen op een warme zomeravond. Daarnaast zijn er meerdere uitgaansgelegenheden om in het weekend even lekker te dansen met vrienden.

In Theater vanBeresteyn kan je genieten van een avond theater, maar ook een film kijken is hier mogelijk. Naast het theater is de bibliotheek te vinden. Veendam heeft een eigen museum, namelijk het Veenkoloniaal Museum.

Veendam heeft meerdere kapperszaken en schoonheidsspecialisten voor een knipbeurt of een rustgevende schoonheidsbehandeling. Wil je verbouwen? Dan zijn er genoeg bouwmarkten en keukenzaken in de buurt.

Wil jij lekker wandelen in de natuur in of juist sportief aan de slag? Dan is Borgerswold een prachtige plek om dit te doen. Met een grote waterskibaan, klimpark, manege, mountainbike route en speeltuin is er hier voor jong en oud altijd wat te beleven! Daarnaast ligt vlak bij dit ruime en groene park ook een de mooiste golfbaan van Groningen. Een mooie plek om samen een balletje te slaan.

De leukste evenementen in Veendam!

Tijdens de bouwvak in de zomer zijn de Vakantiemarkten in Veendam. Eén dag per week is er een gezellige markt met ongeveer 3 á 4 kilometer aan kramen. Naast kramen is de horeca op deze dagen ook actief, er is veel muziek en voor de kinderen zijn er ook activiteiten, kortom een evenement voor jong en oud.

In 2014 had Veendam de primeur van de eerste Sightseeing Run van Nederland. De Sightseeing Run “Broez’n deur andermans Hoez’n” is een recreatieve hardloopwedstrijd waarbij deelnemers dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden lopen. Deze run komt ook weleens door ons kantoor in Veendam.

Ben je op zoek naar een woning in Veendam? Schrijf je dan in via onze website!

< Terug naar nieuws